Wednesday, 28 December 2016

Bercuti di Tasik kenyir

Part 2 kini menyusul...

Flashback perjalanan kami dari Gua Musang ke Tasik kenyir, Kalo diikutkan sy menetap di putrajaya, skip perjalanan tu terus ambik dari GM - Tasik Kenyir.... masa diambil lebih kurang 1 jam setengah...

Berkumpul di Aring...kami 5 buah kereta...

Jalan-Jalan sekitar BPH Tasik Kenyir dan aktiviti yang boleh dilakukan sekitarnya...

Saksikan......

dah sampai kat jeti pengkalan gawi...kami satukan 5 barang2 dar 5 bonet kereta jadikan 1 bawa betul2 berdekatan jeti.
Bushu n Anak sedaranya bergambar sambil proses mengankut barang2
kerja-kerja mengangkut barang2.






Menunggu Kapal..kikikikiiii

Geng kami jugak ni...

Ini dia ....boat Rumah Peranginan Persekutuan.

dari jeti pengkalana gawi ni jew dah nampak theme park tasik kenyir ...utk harga boleh refer website ni.
KLIK SINI TASIK KENYIR WATER PARK

1 side ni anak beranak kami je...depan hingga belakang seat.

Belakang tu nampak boat pon siap ada toilet

kami...

Dah nak sampai ke destinasi penginapan kami,,,


Inilah dikatakan houseboat tu...kami pandang dari jauh sahaja ...muka sedeyyy






Bergambar lagi

Bergambar lagi

Dua org mak-mak ni pon bergambar jgk...


Hokey...gambar atas boat dah....

kita tgk gambar BPH Peranginan Tasik Kenyir plak....

aktiviti petang seusaiii sampai disana.
lepas je solat asar tu terus selongkar kawasan BPH Tasik Kenyir


apa yang diberia tengok tu entah la...mok wan pon beria sungguh tu...
bersiar-siar di sekitar kawasan rumah peranginan..tgk jalan tu berbukit ooo...bagi warga emas mmg xberapa sesuai la sbb kena naik tangga ooo...lenguh betis...mok wan ni lain...dia lagi lasak dari anak-anaknyer...urat dawai tulang besi.

kita pakai jersey dulu...nak mandi tasik ni kedalaman 20 kaki...mmg kena pakai ni...

perbincangan aktiviti selepas ini

apa lagi...berendam la....lalalala....

sikecik ...ahli termuda...dia pon nak mandi jgk...

adam n rayyan

Aktiviti Menyambil-KAYAK

aktiviti ni pon ada kat BPH Tasik Kenyir ni...Bayaran RM 5 /single RM 7 /Doubel ..main la sampai buat xde kiraan masa...











Hokey puas hati main kayak ...aktiviti setiap petang...repeat lagi esk harinya.

senja berlabuh...malam menjelama...

Aktiviti -BBQ bersama keluarga

part ni mak-mak releks xyah masak..pass kat ayah-ayah bakoooorrrr ...

bestnya bangsal ni duk tengah-tengah antara rumah penginapan kami...


kipas ...adoiii

dah macam gerai pasar malam plak daaaa...

menunggu ..bila nak siap nih...

banyak borak je diorang ni...

dah siap utk makan.


nyam-nyam

SELESAI UNTAK PART INI...NEXT


TQVM atas kesudian tuan/puan scroll sampai bawah.jumpa lagi...