Tuesday, 10 February 2015

REVIEW 2015 : Langkawi 2015

LANGKAWI 2015 : TRIP 3D2N

Entri dah lepas tapi tak basi lagi la...ehehe...disini saya kongsikan percutian pembukaaan tahun 2015, percutian keluarga papa, mama, kakak, adik....camerawomen cik bushu laila yang join skali. alhamdulillah ..syukur ada rezeki dapat bawa anak-anak pergi makan angin. Saya bagi ***** untuk percutian kali ini..mana-mana yang xpernah pergi sy syorkan pulau langkawi untuk percutian keluarga. xkisah la nak bawa anak kecik pon boleh ... satu hal lagi sy syorkan pergi lah time bukan cuti sekolah..kalo dah cuti sekolah tu mmg xdapat nak bajet sgt lah...tarikh yg di pilih aritu ialah 21 Jan -23 Jan 2015.. jalan kat langkawi pon clear..xbusy....beli tiket kat apa saja pun xperlu beratur panjang.

adik aku cakap aku macam cikgu skolah plak siap ada tentatif program 
klik sini untuk dapatkan tentatif prorgam kami sekeluarga utuk 3H2M punyer percutian...


Hal Ehwal pembelian tiket flight ni dah di uruskan dari bulan  November 2014 lagi...lepas jew masuk duit kerja lebih masa bulan tu terus riki-riki tiket ...mintak cik naziha tumpangkan kad credit lagipun time tu
sibuk sgt dengan outstation so ada la rezeki tiket MAS pun murah RM 120 pergi balik utuk seorang...so bila di kali kali jumlah dan perkiraaanyer di campur tolak di bandingkan lagi dengan harga minyak dan tenaga
tiket papa RM 120 tiket mama RM 120 tiket kakak (6 years old) RM 100 tiket baby Qina RM 12 & tiket bushu lela RM 120....berbaloi so totallly RM 470.00 tiket utk 3 dewasa 1 kanak-kanak n 1 baby untuk MAS Pergi dan Balik...settle bulan 11 2014 lagi.

MAS (PERGI -BALIK) KLIA - LANGKAWI
total RM 470 (3 dewasa 1 kanak-kanak & 1 baby)

 Flight detail...
Seawal 7 pagi...special MAS ni bila nampak kita bawa anak memang sentiasa diutamakan..siap ditanya2 lagi mau apa..dipakaikan seat belt..di berikan bantal dan selimut. di beri kan susu kotak lagi utk 2 budak kecik ni...
Sesampai di bumi Langkawi ...

boarding pass bersama MAS : Langkawi to KLIA

Urusan sewa kereta kat langkawi ni punyer cerita...saya xde masalah dengan abg kereta myvi tuh...kata orang kalau dh pergi langkawi bolehlah andai nak try kereta import kan....tapi sy xde perasaan n xde kisah mana so saya akan cari sehabis cari yang harga murah jew...hehe asal bergerak meluncur dengan selesa.
Disebabkan percutian kami tidak lah time peak season, so boleh lah main tawar-menawar ngan orang kat depan parking airport tu...TAPI andai tuan/puan pergi time cuti sekolah ke apa baik booking awal-awal nasihat penaja hehe... bukan apa takut2 xdapat kereta sewa nnt melopong.... sbb time cuti sekolah mmg harga pon susah nak deal. Harga yg saya dapat untuk Myvi-SE RM 60 sehari.darab ngan 2 hari percutian + extra 9 jam lagi , abamm tu charge RM 140 sahaja...berbaloi la kan...kan ...kan....

Contact No abamm kereta sewa langkawi - kena tny asben dia save dlm hf. nnt sy update yang ni..



Tempat berteduh buat sementara berada di Langkawi aritu...saya telah booking promotion dari Groupon.. untuk rehat-rehat kan badan yang dh banyak pusig-pusing 1 langkawi, saya tempah Hotel Kuala Melaka Inn, lepas flyover color pink.hihihi.. Komen utuk hotel ni...bagi yang banyak duit asenya boleh menyewa hotel2 yang lagi mahal kot.pada saya masa tu memang nak harga bajet siap dengan breakfast..so ok la...hotel dia bersih..cuma tilam agak keras skit..tapi lena jew kami anak beranak tidur...penat jalan2 kan.

harga untuk standard room rm 70 sebilik X 2hari RM140 sekali ngan breakfast utuk 2 org X 2 hari
jumlah bilik diambil 2 bilik. = totally RM 280 la...
website : KUALA MELAKA INN LANGKAWI
GROUPON

 breakfast kat Kuala Melaka INN...day 2..day 1 lupa nak ambik gambar...
day 2 :Kuala Melaka Inn Langkawi

Cerita Pasal aktiviti-aktiviti yang boleh dilakukan di langkawi plak memang banyak n memang banyak tempat yang boleh di lawati...kalau nak memang sempat jew pergi...tapi sebab bawa anak kecil pilih yang mana sesuai la ye...  aktiviti yang di lakukan / tempat yang dilawati:

*Cable car (RM 20-dewasa, RM 15- kanak2) & Oriental Village
*Pantai Kok- free tgk pemandangan kapal2
*Telaga Tujuh -xpasti sgt yang ni
(sampai kat pintu depan jew xnaik atas pon sbb tgk macam xsesuai utk anak kecil
*Pantai Cenang
Island Hopping  (RM 35 harga biasa tapi aritu rezeki dpt harga murah je RM 25 sorang dewasa)
*Pekan Kuah-Dataran Lang
* Kedai Cenderahati di sepanjang jalan Pantai Cenang
*Underwaterworld
*HIG-borong coklat
*Idaman Suri- borong pinggan mangkuk
*Makam mahsuri- untuk tahun 2015 dah naik harga dah pergi aritu..RM 10 (dewasa)

 ini untuk kami... Jadore utk mama okeh....

Ole-Ole dari langkawi...dari banyak tempat kami membeli belah...hadoiii ....beg troli tu bushu punya beli kat HIG (bungukusan dlm pastik tu tshirt langkawi...































 tunggu nak check in tiket flight ...

kat airport langkawi..berangkat pulang KLIA....good bye langkawi...see u again...

Apa yang xde kat cni adalah column "Jalan-Jalan cari makan langkawi" nnt kalo ada masa terluang sy update di lain Partition. ada request nak dengar tu lain cerita la kan..uwekkkzz.. ,gaya mcm ramai pengikut...kehkehkeh....

Sekian Dulu...nanti kan kemunculan part lain pulak :)....TQVM
Untuk pertanyaan sila tinggalkan dibahagia komen