Wednesday, 11 February 2015

Ada Beberapa Hal ...aku xberapa suka dengan WhatApp(WA) Group nih....

Luahan hati si kemek....


Hal 1
Group WA yang dijadikan tempat untuk mengumpat. walaupun kadang-kadang aku pon terumpat orang (xde sampai meleret-leret makan bulan) tapi aku xdelah sebulu untuk memberships umpat-mengumpat.com la... hadoi bila dah sorang mula.. berderet2 la pengikut-pengikut yang mengiakan sesi tersebut...sekali rasa macam nak exit group jew time tu bila dah sampai tahap melampau kad merah tuh...!!!

Hal 2
Group WA berkaitan dengan Pengasuh dan ibu-ibu kepada anak asuhan... Yang ni dah lama aku bertahan. Dalam satu hari berpuluh-puluh kali tanya pasal anak dia ok ke tak ok...soalan plak aduh yang simple xperlu soal dlm WA Group la..apa salah direct jew kat pengasuh yg sorang tu jew.  Siap malam sebelum aku baru nak terlelap nak tidur jew ada jew ahli WA group tu tanya pengasuh lagi tentang perangai anak dia di siang hari td...hadoii apa petang maca pick up tu ko ingat apa sampai lupa nak tanya... time orang nak lelap mata ni jgk dia sibuk nak tanya...tak ke gerammmm... Yang time siang tgh bekerja plak sibuk mintak pengasuh hantar gambar anak dia plak... ayat aku selalu dapat dlm WA Group.... "belanja gambar (nama si anak) sekeping ...rindulah!!!"... hadoii baru jew berapa jam tingal anak kat taska utk pergi kerja..orang lain pon rindu jgk kat anak...agak2 la mak ooiiii!!!! ok cukup jew la setakat ni...kalo nak diikutkan banyak jew contoh2 tapi xlarat nak taip....mohon kalau ada yg terbaca dan terasa silalah kurangkan aktiviti yang memualkan member2 lain ...

Hal 3
Group WA untuk lepaskan geram amarah kepada orang lain (dalam organisasi kerja).Tau la awak xsuka orang tu tapi xpayahlah nak kutuk2 dalam WA Groups ...please lah..kutuk plak tu kaw kaw punyer sampai kadang tu xboleh di terima akal dan rasa banyak yg xbetul dari betulnya

Hal 4
WA Group perkongsian Ilmu: tapi abis ilmu-ilmu MLM dan bisnes-bisnes yang entah apa-apa daaaa....pening aku memikiorrrnya...ni iklan -iklan yang xdiundang...ada tu gambar-gambar yang tak sepatutnya...kalau boleh ahli-ahli group jangan la menyalahgunakan kedaaan...diharap sangat nih!!!!

Hal-Hal Lain....mungkin tuan/ puan ada pengalaman....sila kongsikan...TQ