Wednesday, 11 February 2015

PERKONGSIAN ILMU : KENAPA PERLU SIMPAN EMAS ????

DENGAN POWERGOLD

The points are:
1/ Bagus utk settlekan hutang hutang kita dulu bila sudah berjaya dapat jana income/rezeki lebih.

2/ Emas semakin lama tak dapat dijual, semakin kaya kita. Sbb orang dah tak mampu nak beli bila nilainya makin naik.

3/ Jika kita terlebih beli product tapi tak leh nak jual, kita akan bingung and rasa rugi. But bila kita terlebih beli emas and takde org nak beli dgn kita, kita takkan rasa rugi. Emas in long term bernilai tinggi, unlike other products.

4/ Emas harga naik dengan laju, tetapi turun dengan sangat lambat. Jadi jangan lepaskan peluang di depan mata.

5/ Emas jangan dikira dlm bentuk duit. Nilai duit kertas setiap negara lain lain.

6/ Selalunya bila negara Arab ade crisis, org org kaya di sana sibuk beli emas nak preserve kekayaan mereka.

7/ Ajar kawan sahabat keluarga menyimpan emas.

8/ Jutawan senyap sebenarnya ramai di Malaysia, cume low profile.

9/ Hari ni sudah ramai orang tau kebaikan emas, tetapi tidak ramai yang cepat bertindak.

10/ Ade makcik cleaner yg mampu menyimpan emas dan kini beliau sudah tidak jadi cleaner lagi. Dengan usaha memperkenalkan dan mengajak rakan menyimpan emas. Jika makcik itu boleh, kita pun sudah tentu boleh.

11/ Tuhan tidak akan bagi kita senang dengan mudah. Kita sudah tentu perlu berusaha dan sabar hadapi ujian..

12/ Dengan powergold, ibarat kita bagi mak duit hargai mak jaga kita tanpa mengurangkan bonus kita sendiri.

13/ Jangan lupa bayar zakat emas. Keberkatan.

14/ Syarikat sedang mohon lesen AJL. Syaratnya perlu memasarkan product lain. Maka soon, company akan launch new products. Jual beli emas sebenarnya tidak perlu AJL.

15/ itu adalah salah satu usaha company utk try resolve issue BNM. Kita usaha selagi boleh. Sebab nak cari org yg buat masalah dulu bukan senang. Jika orang masih tidak percaya, mungkin bukan jodoh and rezeki dia dengan powergold.

16/ Pakej Gold akan digantikan dgn pakej product yg lebih murah.

17/ Pakej 2 dinar akan diperkenalkan. Boleh tukar utk buat umrah.

18/ Jangan letak no account tabung haji dalam system. Sebab TH standalone. Sukar utk company salurkan bonus ke TH. Tolong bagi no acc selain TH.

19/ System powergold detect pada username.

20/ Lagi banyak kita memberi servis kepada ahli ahli group..lagi banyak rezeki kita. Sifirnya adalah... makin byk tolong..makin banyak datang. Erti hidup pada memberi.

21/ Untuk networking sebenarnya product bukanlah pulling factor. Pulling factor is berapa kuat kepercayaan org pada kita. Jadi sentiasa senyum.. amanah..jujur.. ikhlas dan positif.

22/ semakin kaya kita...kita perlu semakin banyak buat baik...utk mengejar saham akhirat.

23/ Jika orang takut beli emas amethyst sbb issue BNM, cuba suruh dia beli satu and try jual or pajak, if tak laku bagitau.

24/ Kalau org bagi hujah company tutup. If company tutup pun, emas sudah berada di tangan kita. sebab kita beli emas dapat emas. Emas boleh jual and laku di mana mana seluruh dunia. Kita bukan buat ETA.

25/ Percaya pada diri sendiri dan product kita iaitu Emas. Emas ni bernilai, bukan mcm product lain.

26/ Janganlah jadi orang yg suka beri alasan, jadilah manusia yg mencari peluang.

BERSEDIA...HUBUNGI SAYA EJEN POWERGOLD- 016-7764029 - HAZWANI HAMZAH