Wednesday, 11 February 2015

SOALAN DAN JAWAPAN YANG BIASA DI TANYA BERKENAAN DENGAN POWERGOLD

Assalamualaikum w.bt

Q : Kalau nak beli emas amethyst ni ada akad jual beli tak?
A : Beli offline - serahan duit, serah barang..(berlaku akad..saya beli..saya jual)

Kedai apek mata sepet..
"Apek..lu ada buat akad jual beli tak.?!"
Faham-faham sendiri la jawapannya..

Beli online (faktor jarak)
.. awal-awal dah deal dalam whatsapp,messanger.. dah transfer duit berlaku akad.. yang menjual pun setuju dengan harga tersebut..

Q : Macam mana dengan emas amethyst yang saya beli kalau syarikat amethyst group ditutup masa akan datang?
A : Tak pernah lg kedai emas tutup..yang tutup pasal janji yang bukan-bukan dan buat ajaran sesat..

Selagi ianya emas.. diterima seluruh kedai emas.

Q : Macam mana cara sahkan ketulenan emas amethyst?
A : Boleh check ketulenan emas kt kedai emas...Ada ujian fizikal dan ujian asid..nak mendalami..join powergold..dalam powergold diajar bagaimana nak kenal emas tulen..

Q : Apa jaminan kalau beli online (kalau barang tak sampai..)?
A : Jarang berlaku..dan kes terpencil..yang buat jadi masalah kadang bagi alamat tidak tepat..dan orang yang menerima tiada di rumah..biasanya company akan ganti semula jika kes benar..

Q : Kalau nak beli online melalui terus ke kedai(online) macam mana? nak refer website apa?
A : Rujuk pada ahli atau stokis yg offer biz emas ni pada anda..

Q : If saya nak menjual balik emas amethyst selain di amethyst gold creation sendiri,l dekat mana saya boleh jual?
A : Jual kepada stokis atau ahli yang berminat dengan emas anda..
Biasanya kedai emas nak..kami pun..
Boleh deal dengan stokis powergold...dan di ArRahnu..

Q : Macam mana dengan certificate emas amethyst ?
A : Ada pd emas tersebut...

Q : Kalau just jadi ahli..first time bayar RM456 kan..dapat emas berapa gram? Pastu setiap bulan nak beli 1g je..blh ke? Kalau buat cmni ada bonus tak?
A : Dapat emas 1g free...dan dapat bonus repurchase RM1/g

Q : So montly kita nak beli lagi still RM456 ke?
A : Tak...just ikut harga ahli semasa + postage..

Next month kalau nak beli bukan RM 456. Kita beli harga ahli mengikut harga semasa

Q : Emas? Nak buat apa dengan emas?
A : Saving EMAS untung 20%-40% setahun vs WANG hanya 4%-8% setahun.
Trading untung rm10.00-20.00 /1gram terus ke poket sendiri dan dapat bonus lagi syarikat bagi.

Q : Ini emas betul ke?
A : Emas tulen 916/999.9

Q : Syarikat di mana?
A : Syarikat di Kulim, Kedah..Pengilang produk di Bukit Mertajam Penang.

Q : Macam mana pelaburan ni?
A : Beli & simpan

Q : Beli ansuran boleh tak?
A : Tidak boleh ansuran..jualan tunai sahaja.

Q : Kalau saya nak labur dalam 10K boleh tak?
A : Powergold bukan skim pelaburan.. kami sistem saving,trading & networking.. cukuplah bermula dengan 1g,5g,10g,20g goldbar.

Q : Join ahli RM456. Tapi dapat 1/4 Dinar je.. Duit lebih tu buat apa?
A : Join RM450 + RM6 (pos) ini cas join ahli, bukan harga emas 1/4 Dinar ye

Q : Kalau pos tak hilang ke?
A : Jaminan barang tak kan hilang...kita ada tracking number.. jika betul kes hilang terjadi syarikat akan ganti.

Q : Nanti tiap-tiap bulan beli emas... nak simpan di mana?
A : Boleh simpan di safety bank @ simpan sendiri.

Q : Daftar ahli RM450 ni tiap-tiap bulan powergold bagi bonus ke?
A : Tiada bonus jika tiada pmbelian @ tak buat kerja. Powergold bukan skim 4D (duduk diam dapat duit)

Q : Emas betul ke..? Tak palsu ke..?
A : Emas tulen. Jika tak tulen anda boleh buat laporan polis atas kesalahan menipu dalam perniaagaan.

Q : Emas tulen ke? Boleh jual di pajak gadai ?
A : 100% Emas tulen. Boleh jual di mana-mana kedai emas.

BERSEDIA UNTUK HUBUNGI SAYA UNTUK BELI EMAS @ SIGN UP AHLI POWERGOLD
DI TALIAN 016-7764029 HAZWANI HAMZAH