Friday, 18 March 2016

REVIEW : ALZA S

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته semoga Allah memberkati kita semua...

Aku mula-mula servey alza s ni kat internet...tp xbanyak perkongsian lagi kat internet..sbb xbanyak yang orang pakai lagi time tu.... kira diantara org terawal jugak la ..yg specialnya warna BIRU (tak tau la mcm mana aku blh terambil dengan si biru ni sedangkan warna biru bukan warna kegemaranku..entahla aku blh tetiba suka lah kot..!!!)
waktu tu kawan aku farhana (kerja kat perodua) bgtau kete ni baru keluar dengan harga yang sama dengan alza standart tetapi telah di include kan sekali dengan beberapa penambahbaikan pada aku agak berbaloi juga la...sbb harga yang sama dengan yang sebelum ini..ada tambahan fog lamp, skirting, button kat stereng.dll..Maaf ye nak maklum ...waktu entry ini ditaip alza biruku ini dah hampir 5 bulan berkhidmat. Tarikh beli Bulan Oktober 2015.

Apa yang special dapat beli ngan kawan lama aku nih....cik farhana si mama yang cun sgt...
dapat a few gift...smartag..tinted...payung dll...
yg paling suka dpt free tinted 70 % good quality...(biasa kalo beli ngan org xdikenali dapat Voucher je (pengalaman beli saga dulu)...dah tu kena tambah beratus lagi kalo nak fully tinted...kali ini dapat free siap cakap jew nak berapa percent...nak gelap boleh..saman bayar sendiri..hehe...so sy decide ambik 70 %. tinted... puas hati sgt...dari luar nmpk gelap sgt pada pandangan tertentu ...dari dalam clear je...aku kasi 5 star. pentingnye tinted gelap kereta biru ni sbb kalo cerah jew cermin kereta tu dah semacam akuarium plak...nmpak clear ikan berenang-renang...


belanja gambar yang cik ana perodua send kat hf sy setelah dia bgtau kereta dah ada n siap tinted...no surat beranak pon xde la..siap utk register no plat....




seat alza...sy suka seat yg driver siap extend lagi n bersambung ngan tempat letak tangan tu..sgt2 suka lah sbb kadang si atoii boleh duk tgh2 tu dgn selesa..hehe...utk seat depan sy kasi 5 stars. seat tgh 4 star. seat belakang 3 star sbb dia xberapa nak selesa sgt...n ruang penyimpanan kat belakang bila dah buka semua seat mmg yg tinggal kecik jew...tp tu la harga pon xmahal bg mpv kan,kira ok lah tu...seperti manusia....tiada yg sempurna...cumanyeer andai nak isi byk barang blh jatuhkan seat paling belakang dan siap sedia isikan berguni-guni beras pon boleh...hehehe...

tempoh pembelian :
saya serah 3 bulan payslip
salianan ic
salinan lesen 

terus booking kereta....tempoh menunggu ana bgtau dalam 2 minggu...tp sy dapat lg awal dalam seminggu dah dapat kereta... cepat pantas dan terbaik... tiada downpayment (ikut gaji dlm payslip )

p/s : andai ada yg berminat nak dapatkan tinted free (ikut berapa saja percent tuan/puan inginkan) dengan gift yang banyak boleh call sy ...sy book dengan cik farhana(produa) atas tiket kawan...kena ada pujuk memujuk baru dapat..hehe...bukan senang2 je org nak kasi kan...016-7764029


Sekian. sebarang pertanyaan sila terus ke whatapp sy.TQ.
try kita selpieee ramai-ramai......ziaaa ziazzz...ini tiada kaitan dengan kereta baru...


sisi tertentu nmpk gelap sgt2 plak tinted ni.
sisi tertentu xdela nmpak gelap sgt

pandangan cermin depan agak lebar... 
jalan-jalan cari makan....

WASSALAM