Lapis Bawah: (Biscult Oreo)
120g Biscult Oreo -kalau ikutkan resepi asal dia buangkan isi...tapi sy xbuang terus blend ngan isi-isi
70g unsalt butter -cairkan
Lapis Atas: (Cheese)
250g Cream Cheese
120g Gula Kaster
2 keping biscult oreo -resepi asal suh letak 2 keping tp sy letak lebih 7 keping...hehe
isi biscult oreo yg dikeluarkan **
150g Dairy Whipping Cream
1½ tbsp gelatine
80ml full cream milk
Campurkan biscult oreo dgn butter, tuang ke pan yg boleh buka tepi (tapi sy xdok pon pan yg boleh buka tepi), tekan rata dgn kuat. Masuk ke dlm peti sejuk.>>combine all ingredients & press into a 18 cm round springform pan. chill in the fridge until firm
Lapis Atas/filling:
Campurkan Gelatine & Full cream milk kemudian masak hingga cair (gunakan cara double boil)>>combine gelatine powder, full cream milk & double boil until dissolved.
tuang masuk campurkan gelatine & milk ke cara 4 (sebati), kemudian tuang ke atas biscult oreo yg buat tadi>>pour into 4 mixture & mix well.Spread onto the crust
Masukan ke dlm peti sejuk selama 3 jam baru boleh dihidangkan>>chill in the fridge for 3 hours sblm serving (xsempat 3 jam dah xblh tahan nafsu...makan terus..hehe)
credit to annie dr myresipi.