Wednesday, 14 March 2012

Ben Ashaari Ajak Kongsi Cerita Cuti Sekolah


Zaman cuti sekolah zaman aku dulu best oooo....apa xbestnya bila cuti skolah mula la saieng-saieng* ajak pg  pusing taman pusing kampung ,naik basikal, beli aiskrim 10sen tu...silap haribulan penah jgk kena kejar anjing oooooo....main plak ikut musim..mcm-mcm permainan batu selambut (serembang la tu), main masak-masak, main sorok-sorok, main choh, main bola kaki 3,main polis antywantojaga  dan banyak lg la...kalo dah mak marah xbagi keluar rumah, join abg-abg main caroom ooo...(ini kes bila dah kena rotan balik umah time magrib...esknya mak xbagi main kat luar la..uhuhu.).

Sedih plak kalo diingatkan kenangan semua tu...kerana pasti lepas ni anak-anak dah tidak mengenali permainan mcm  yang kita kita main dulu..skrg duk kat bandar banyak bila time cuti skolah jew pg antar anak kem bijak sifir,tuisyen penuh, anak-anak skrg bila kawan ajak keluar xminat dah nk keluar, setiap masa mengadap game dalam PC...kat PC mana ada main nyorok-yorok, mana ada main kejar-kejar, mana ada main masak2..facebook..twitter....yang banyak jgk keluar p shopping complex berkarok, xada comot-comot mcm zaman kecil ak dulu.

itu saja kot..hehehe..nak join jgk tp dah xcukup masa.

bahasa kita *saieng-saieng = kawan-kawan

Wassalam...