Friday, 13 July 2012

Pengalaman dengan si Note'sss

ASSALAMUALAIKUM...
Seminggu bawa kesana sini nota kecil ni..."perggghhh...best gua cakap lu..."(pinjam ayat) syok dok explore mcm-mcm software kat dalam Samsung Galaxy Note(SGN) ni.....apa yang penting skali keberlagakkkan tu bertambah skit....(xsenonoh pnyer perangai..)...astarfirullahalazim.....

Macam-macam software dah download...ada yang bermanafaat..ada yang ok ok jew...ada jgk yang best giler...fuhhhh....Kat cni saya kongsikan software yang dah sy aplikasikan yang memuaskan hati sy...ada banyak...cuma kali ini saya bagi yang termampu dulu k....

LINE 
bestnya software ni kita boleh dapat free sms dan free call sesama android dan iphone. Aplikasi diapon cantik ..dengan emoticon yang cantik, hensem dan cun gitu...dapat chat free dengan kawan lama xkira masa...sakan berchatting....


JUICE DEFENDER
Masa mula-mula dapat SGN....biasa lah sampai lupa makan dan lupa mandi adalah perkara biasa...hehehe..teruknya...bila dah dah melekat jew kat tangan bateri tu macam air jew...sedar2 dah nak mintak 'dicharge'..ish ish ish...sbg penyelesaiannya installah aplikasi juice defender ni...bagus jgk...bila dah 15% hampir tamat riwayat cas-cas bateri tu,secara automatic dia akan sekat aplikasi yang berat2 dari di gunakan...save jgk la riwayatnya ..xdela dia terus pengsan ...heheee....bg sy ini sgt perlu...

BARCODE SCANNER
Salah satu lagi kelebihan memiliki telefon pintar, adalah berkebolehan bermain dengan barcode ini. Dengan barcode scanner ini anda boleh scan 1D barcode dan 2D. lagi senang dan pantas bila dapat scan terus alamat website yang kita scan...xperlu nak taip2 lagi...cuba lah..!!!

p/s: Banyak lagi nak share...tapi dah nak balik la...nnt sy datang lagi...nak balik basuh baju....hehehe...wasalam..