Thursday, 13 December 2012

BerKursus : Gunting Rambut

As Salam...
Kegiatan ini sudah lama dilakukan...aduihhh bab nak mengarang ayat memang mengundang kemelampauan betul lah...kena mengaku awal-awal BM penulisan dulu penah fail dulu..maaf ya mak ...ini kisah benar yg xdiceritakan pada ibu dulu...keh keh keh.. 

Ok camni...dua minggu lepas aku ada menghadiri kursus gunting rambut kat INFRA...tau infra tu apa...??? INFRA tu diumpamakan Universiti Org Kampung...pakcik makcik pon senang2 blh masuk...hhehehe ...Bersyukur sgt dapat peluang ikut serta dalam kursus ni...memang best la..dapat join ngan budak remaja..tumpang remaja jgk aku sekali kat klas tu..hehee... Kursus Asas...tapi sgt2 la mengagumkan aku yang memang xreti langsung bab gunting rambut orang. bakat jauh skali...so bila dapat peluang tu sgt2 lah hepi...Ku fikir lepas ni dapat gunting rambut encik suami..rambut iris pon jadilah...save bajet n blh asah bakat..cececeee..... hari pertama belajar mmg balik rumah geram2 jew tgk rambut anak..tp nasib tak menyebelahi anak lari xnak di eksperimenkan...hehee... xpe aku tidak berputus asa...smpai masa rambut encik suami pasti dapat merealisasikan impian ku...siaplah papa nanti!!!!...

 Peralatan disediakan...semua dapat free...dari gunting,sikat,mesin,...dapat awek cun lagi(patung lah)..Tq En Saiful bagi peluang pada sy untuk turut serta kursus ini...mmg BEST!!!!...
 Kaum Hawa yng turut serta..dari umur 14- 4+ tahun.ada yang ada anak 7 pon ada..hehe tapi body akak tu maintan hot...yg baju biru tudung pink tu dah ada anak 7 tau..ehhe...sy panggil dia Kak Murni, dia panggil saya cikgu...(dulu sy pernah jd cikgu dia dlm slot ICT-homestay) :-)
 Hasil tangan sy...boleh lah...siapa berani bagi sy gunting...sy letak harga FOC...asal kalo xjd duk diam2 sudah..kalo cantik bgtau kawan...(tolonglah bagi sy asah bakat...!!!!);)
 Nak try stail ni kat IRIS...
Gaya saya...Amacam ada berani kah nak bagi asah bakat...untuk percubaan pertama FOC..hihi..hihi...hihihihoooo


SEKIAN