Friday, 25 January 2013

Tablet PC- Android

Semalam cuti...Sempena menyambut kelahiran nabi kita...nabi Muhammad S.A.W...kebetulan plak gaji masuk kan..tanpa berlengah lagi menunaikan janji pada iris untuk belikan dia android..bukan apa dia ni adoiii duk mintak2 mama pnyer hf...mana tahan ooo...jadi dengan persetujuan mr fadle untuk belikan dia satu...

Apalagi siap2 ke lowyat la..

Otw ke lowyat tu singgah la kat petronas utk bekpes dulu..makan-makan n terus pg lowyat.
Kat lowyat xramai pon orang...xdela mcm pergi cuti skolah bulan lepas. ingatkan ramai la kan sbb ari cuti...bagus jgk xramai-ramai ni...dah sampai sana tanpa survey pon banyak2 kedai tu...sbb dah tau lg memeningkan kalo servey banyak2..tanpa pikir panjang terus pergi kat 1 kedai tu dengan harga dia letak RM 188..RM249..yg blh masuk simcard RM399...disebabkan untuk iris ...mr fadle suruh ambik yg RM 249 tu,..nampak dah ok n tidak keterlaluan..agaknya dah murah la kot..sbb sebulan yg lepas alang beli RM 269 d kedai yang sama untuk anaknya dhia eryna....terus beli...bayar n terus balik...fuhh sejam jew..kan senang.xpayah nk pusing banyak2 kedai. tapi sblm balik sempat lagi pergi Tesco kajang beli barang umah..pastu baru balik Putrajaya.


Dah sampai umah...suruh la iris mandi dulu...dia siap buka baju n pegang balik android xnak mandi...dah tu suruh dah bnyak kali xnak mandi jgk...xnak makan ...xnak tido...sampai lah jam 7 petang baru berhenti ...itupon sbb dah panas sgt...fuihhhhh..geram jgk la mama n papa dia..rasa nk marah pon ada...lepas ni kena jaga2 la camner nk control dia dari duk main dgn android tuh...

Yg xtahan bangun tdo pagi td dia dah tanya papa nk main game.papa bagi jew la...bila papa suh makan dia sempat lg pg sorok android.... takut papa dulu yg sorok kat dia xbg main...hahahha...papa tanya kat mana android smpai ke sudah dia diam...dah abis makan kantoi papa tgk dia ambik android dr bawah bantal...adoiiiyaaaaa...iris oh iris...

jaga-jaga lah mama lepas ni....