Thursday, 15 January 2015

Pulau Pangkor : Percutian Orang Payungkan

As salam....
Percutian yang ditaja oleh abang/tauke GM Motorsport ... review percutian 2014 di pulau pangkor.

3 H 2 M

 Perjalanan kami dari Gua Musang, Kelantan menuju ke Lumut , Perak dalam 4/5 jam jugak la main duk berhenti saja tak terkira berapa kali....
 Perhentian pertama bekpes tepi jalan cameron- simpang pulai...lepak2 sambil makan bekalan yang di masak oleh mok wan..hehee..
Makan suap2 dulu...isi perut.

abam besaww bersiap sedia nk teruskan perlanan.
 Berhenti lagi betulkan dan selamatkan beg2 sebelum dibasahi hujan. lihat awan gelap...sambil tu sempat lagi mamat 4 orang ni posing...ish ish ish...
 Dah sampai lumut ambik feri ..feri ni dah diberitahu awal2 dari pihak resort supaya ambik feri menuju jke pulau tersebut di sebabkan pulau tersebut berlainan antara jeti-jeti lain ke pulau pangkor. nama jeti destinasi maaf aku sudah terlupa...
Dlm feri menuju ke pulau..bergambar jew kerjanya...
Penginapan Kitaorang (2 bijik rumah seperti di gambar 1 lagi 1 bijik family room-jauh skit dari rumah ni)

MISI HARI KE 2
\
 Aktiviti 1 : Sewa boat kat belakang kitaorang tu p snorkelling, round pulau2... harga RM 180.00 per boat.(tauke bayar)

Mahal Gambar nih. pekerja GM Motorsport jew nih...special plak boat diorang.

BEst..syokk...
 Main jet ski..lepas abis round2 pulau tu...harga RM 200 jew utk 3 bijik jetski sewa 30 minit..ambik dari orang yang sama sewa boat tadi. (mama preggy pon naik..hehehe..kena sound mama n papa airis bawa jetski mcm lembu..cisss...xpola romantik katakan....)
 Next Banana Boat : sesi menyusun pemain2...
 Aku xdapat join ini xsesuai utk ibu mengandung. harga kalo tak silap dapat RM 60 dari harga asal 80(RM 10 sekepala)..tawar menawar sbb dah ambik banyak game dah dgn abang beach tuh...
 Boat Gila : xtau nama tapi boat ni mmg naik jadi macam gila melayang2 badan.
Kanak-kanak punya aktiviti : main istana pasir...hehehe 
 Dah Boring : main air plak...yang makcik2 n pakcik2 diorang pergi main game2 pantai tadi tu lah....airis n eryna hepi sgt ...
 Budak ni  boring sgt dah berjam-jam tunggu ...nak tido lah tu...meraung2...satu hal besar xdapat menyusu sbb mak dia sibuk main jet ski...skit lagi nak kena cubit..hehehe...

MISI HARI K- 3
Aktiviti di Pantai di resort yang kitaorang menginap. Kayak RM 8/ kayak..sewa 3 bijik utk perlumaan kitaorang

ibu mengandung pon main...mcm nak bersilat plak...

 Bestnya Resort ni ada swimming pool tuh...besar luas bersih n selesa..pantang free terjun kolam...bising bebenor plak tu..siap main bola lagi..terssedia tiang goal.. apa lagi..lawan la...mama preggy pon main xingat dunia..hehehe...


Kolam untuk budak2 pon ada...sesuai sgt2 lah utk airis n eryna tuh...

 Pantai Resort ni....tempat kitaorang main kayak tuh...

 Gaya cisss....

 Budak dua ni lagi...ermmm

Kitaorang main kolam sampai lah jam 10 pagi...dah tu siap2 balik resort kemas2 barang-barang nak check out dan bertolak balik

KEsian budak nih penat sgt dah main laut n kolam bagai...tido xbangun-bangun...


SEKIAN. untuk pertanyaan lanjut email jew hazhatikuxlgkemek@gmail.com