Thursday, 27 December 2012

Holi-Holi-Day Penang Butterfly Farm


Part 2: Penang Butterfly Farm..
 Next Episode mendiarikan lawatan sambil belajar (aduhhh... mcm zaman skolah) dan bertentangan mata dengan serangga-serangga yang mengeli-gelikan...ish..rasa berbulu..  seawal pagi kami bertiga pergi ke penang butterfly farm...rancang sebelum pergi bukit bendera kami nak pergi taman rama-rama...batu ferringgi...n toy museum...tp pada akhirnya toys museum tdk berkesempatan...
Snap Pintu depan Taman. sblm ni servey dari blog dapat tahu ticket dewasa hanya RM 5 sahaja...tapi bila masuk kat  kaunter...saksikan lah sendiri.....
DEWASA -RM 18 KANAK-KANAK -RM 10
(Nasib baik Iris xkena..kekekee..)

Sbb dah datang dari jauhkan...nak cari jalan dah satu hal..bila smpai tup tup tiket dah naik harga..ahaiii...masuk jew la..bayar la ya ticket tu dulu Encik fadle ya...anak kesayangan dari hotel lagi nk sgt2 main ngan rama-rama...hehehee

 Snap: apa tengok!!!
 Snap: Mama jew nmpk lebih-lebih....
Snap: ulat besar-besar ni...ish..eeeeeeeee.....

 Snap: Ikan-ikan besar...
 Snap: Iris: mama..ni dah mati kew!?? mmmm...xgerak pon iguana ni...mcm patung jew...

Snap: rama-rama langsung xnak hinggap kat tanganku...
Snap: pujuk iris kejap ..bgtau jgn lari-lari..
Snap: petunjuk arah...
Snap : Iris : mama jgn usik la...jgn jgn...
Snap: ehh...nak plak rama-rama hinggap kat papa..ish ish..jelessss iris..hehehe
Snap...1... 2... 3...
Snap : Aksi 2 beranak...

Snap: Baca apa tu...??? (laluan menuju keluar taman)
Snap: Ada nampak mata budak kurang tido lepak kat padang kota smpai jam 2 pagi mlm sebelumnya makan laksa penang bestttt kat gerai lori abg tuuu...

Snap: Kegelian lagi...

Snap: tunjuk apa tu??

 Snap : Kawasan keluar pintu ...ada sesungut gergasi...ruang selepas bilik cenderahati.
(xbeli pon ..sbb fikir nak shopping cenderahati kat penang hill...)

Snap: Menuju ke parking..SEKIAN ...GOOD BYE BUTTERFLY FARM....<<<<next episode>>>