Wednesday, 2 January 2013

Holi-Holi-Day : Penang Hill

Part 3 : Penang Hill or Bukit Bendera....

Untuk sy kali ke dua naik tempat ni...dulu naik dengan train lama yang warna merah...skrg dah bertukar wajah warna biru.. train baru 1 tahun lebih digunakan...utk iris n en fadle ini kali pertama sampai..kali pertama sy naik bukit bendera dulu pon masa form 2 la..masa tu zaman pkai tudung pon xreti..main belit jew..mcm makcik2 pon ada....hadoii.
Tiket dewasa hanya RM8.00 Tiket kanak-kanak lupa nk tgk...yang pasti iris umur 3 tahun time tu xkena tiket.
yg seksa parking kete susah la kat cni...puas pusing xdpt parking time tu...lain kali xblh pergi masa musim cuti skolah..memang penuh.
Dalam Train menuju keatas...kurang best xblh duk depan...
Pandangan dari atas...cantikk

Guna alat ni..apa nama org panggil..lupa da..blh teropong  1 penang.iris suka
Iris tgk lagi...dia jew nak tgk...
Tak banyak bezanya Bukit bendara kat atas tu sekarang dengan yang pernah naik pertama kali dulu...
Cuma beli sedikit cenderahati baju n keychain utk dibawa pulang..harga blh tahan..elok beli kat Penang Road saja sekiranaya anda ingin membeli cenderahati untuk di bawa pulang...

Time ni best papa berenut lagi nak duk depan...fuhhh mcm sy plak yg pandu train tu...yang akak  tudung oren tu lagi berebut masa beratur lagi...haha..sekali tergelak kat dia..dia pon gelak sama n keluar loghat satu kapal rupanya..haha


Hol--Holi Day Penang..Bukit Bendera..